Nevěstiny svatební šaty - jak vybrat ty ideální?

2023-10-19

Posvatební večírek je téměř stejně důležitou součástí svatebních oslav jako samotný svatební obřad a výběr dokonalých šatů pro tuto příležitost může být náročný úkol. V tomto příspěvku vám poradíme, jak vybrat šaty na posvatební večírek, které podtrhnou váš styl a zároveň se v nich budete cítit pohodlně a krásně. Podíváme se na různé trendy - od boho přes elegantní krajku až po odvážné, asymetrické kreace - které vám jistě pomohou vybrat ty správné šaty.

Czytaj więcej
Nevěstiny svatební šaty - jak vybrat ty ideální?

Šaty na svatební hostinu pro nevěstu - klíčová kritéria výběru

Šaty pro nevěstu na svatební hostinu by měly být především pohodlné - jedná se o další den oslav v kruhu rodiny a přátel, a nepohodlný model omezí vaše pohyby a neposkytne vám úplnou pohodu. Dalšími důležitými hledisky jsou styl a střih. Ty by měly odpovídat vašim preferencím a zároveň ladit s charakterem a místem oslavy. Jiné šaty budou vhodné na volnou zahradní oslavu a jiné na honosnou hostinu v hotelové restauraci. Pamatujte však, že jste stále hvězdou večera, a proto by měly být šaty originální a vynikající.

Šaty na svatební hostinu

Bílé šaty na svatební hostinu pro nevěstu

Pokud hledáte sofistikovaný a zároveň jedinečný model na svatební hostinu, bílé šaty jsou skvělou volbou. Můžete si vybrat zajímavé střihy a originální zdobení. Šaty na svatební hostinu mohou být odvážnější než ty, které jste si vybrala na svatbu. Zvažte tedy modely s krajkovými nebo tylovými výseky, volány, péřové ozdoby, s odhalenými rameny, zády na lankách, efektními záhyby nebo vzory. Pokud rády zdůrazňujete svou postavu, vsaďte na těsně padnoucí, olověnou sukni z pružného materiálu. Takový model jistě upoutá pozornost všech hostů.

Bílé šaty

Šaty na svatební hostinu pro nevěstu v boho stylu

Pokud plánujete neformální svatební hostinu na čerstvém vzduchu ve společnosti rodiny a přátel, stojí za to zvolit šaty v boho stylu. Volnost a pohoda - to by měly být hlavní charakteristiky vašeho výběru. Sáhněte po oblíbeném střihu, preferované délce a barvě, ve které se cítíte dobře. Bílé boho šaty mohou být skvělou volbou, kterou můžete snadno sladit s letními outfity po svatbě. Šaty zdobené krajkou nebo volány budou vypadat nádherně se šněrovacími sandály, věncem a zlatým šperkem. Navíc ke stylu boho se perfektně hodí přirozené, mírně zvlněné vlasy - nemusíte se tedy starat o složité účesy druhého dne svátku. V šatech v boho stylu se budete cítit pohodlně, stylově a autenticky.

Boho šaty

Šaty na svatební hostinu pro nevěstu z krajky

Šaty na svatební hostinu pro nevěstu z krajky jsou univerzální volbou, která se hodí pro různé druhy oslav. Krajka přidá šarm stylizaci, ať už se jedná o elegantní oslavu nebo neformální setkání na zahradě. Pokud jsou svatební hostiny v rustikálním stylu, bude boho krajkové šaty s volným střihem krásně ladit s přírodním prostředím. Pokud se však oslava koná v elegantním prostředí, bude krajka s jemným vyšívaním, odkrytými zády nebo asymetrickým spodkem přidávat stylu a vyhlazenosti. Krajkové šaty jsou lehké a pohodlné - ideální na druhý den oslavy, kdy je pohodlí zlatem. Navíc jsou samy o sobě efektní, takže nepotřebujete mnoho doplňků. Můžete si vybrat jemný šperk a máte hotovo!

Krajkové šaty

Šaty na svatební hostinu pro nevěstu asymetrické

Asymetrické šaty jsou fantastickou volbou pro nevěsty, které se nebojí neobvyklých řešení. Asymetrie znamená hlavně hru s tvarem - různé délky, nerovnoměrně rozmístěné ozdoby nebo nekonvenční střihy dávají modelu jedinečný charakter. Asymetrické šaty, ať už v podobě mini nebo maxi, dodají postavě lehkost a smyslnost. Jsou skvělou volbou pro svatební hostiny. Dlouhé kreace v romantickém stylu se krásně vyjímají na pozadí přírodní krajiny a krátké, přiléhavé modely se skvěle hodí na parket. Navíc asymetrie může jemně zdůraznit výhody postavy. Tyto modely jsou zajímavou alternativou k tradičním šatům.

Asymetrické šaty

Šaty na svatební hostinu pro nevěstu - krátké nebo dlouhé?

Odpověď na tuto otázku je velmi individuální a závisí na několika faktorech. Krátké šaty jsou skvělou volbou, pokud svatební hostina probíhá v uvolněné, neformální atmosféře. Skvěle se hodí na venkovní akce, které dávají vašemu vzhledu volnost a lehkost. Krátké šaty na svatební hostinu pro nevěstu jsou také ideální volbou pro ženy, které chtějí zdůraznit své nohy. Naopak elegantní, dlouhé šaty budou skvělé pro formální hostiny. Smyslné rozparky přidají charakter a zároveň zajistí pohodlí během nošení. Dlouhé šaty v méně formálním stylu budou také zajímavou volbou pro venkovní oslavy. Konečné rozhodnutí záleží na vás - vyberte si takový střih, ve kterém se budete cítit nejlépe. Pamatujte, že je to váš den a vy rozhodujete o svém vzhledu. Bez ohledu na to, zda zvolíte krátké nebo dlouhé šaty, nejdůležitější je, abyste se v nich cítila dobře.

Doplňky ke šatům pro nevěstu na svatební hostinu

Správně zvolené šperky, boty, kabelka a další doplňky mohou podtrhnout charakter kreace a dodat jí jedinečný lesk. Pokud jste si vybraly minimalistické šaty, můžete si dovolit trochu výraznější doplňky. Lodičky s zajímavými ozdobami, efektní šperky nebo kabelka v kontrastní barvě budou skvělým doplněním outfitu. Pokud jsou vaše šaty bohatě zdobené, například krajkou nebo flitry, zvolte jemné, subtilní doplňky. V tomto případě platí pravidlo "méně znamená více". Boty by měly být nejen stylové, ale také pohodlné. Navíc jsou svatební hostiny časem, kdy si můžete trochu odpočinout po naplněném svatebním dni a užít si zábavu bez obav o bolestivé podpatky. Nezapomeňte také na další doplňky, jako jsou věnce, čelenky nebo sponky do vlasů, které odkazují na svatební kreaci. Vyberte si je však s mírou - přece jenom jste hlavní hvězdou tohoto dne!

Chyby při výběru šatů pro nevěstu na svatební hostinu

Nevěsty často dělají některé chyby, které mohou ovlivnit jejich pohodlí a spokojenost s vybranou kreací. První chybou je ignorování vlastního stylu a volba šatů pouze kvůli módě. Pamatujte, že nejdůležitější je, abyste se cítily dobře a volně ve zvoleném modelu. Pokud obvykle nepreferujete krátké šaty nebo hluboké výstřihy, nevybírejte je na svatební hostinu jen proto, že jsou v módě. Druhou chybou je nepřikládání důležitosti pohodlí. Svatební hostiny jsou především časem odpočinku po náročném svatebním dni, takže si vyberte šaty, ve kterých budete cítit pohodlně po celý den a budete se volně pohybovat. Třetí chybou je nesprávné přizpůsobení. Šaty by měly zdůrazňovat výhody vaší postavy a krásně se skládat na těle, aniž by způsobovaly nepohodlí. Před tím, než si vyberete velikost, zkontrolujte si tabulku s rozměry. Poslední chybou je nedostatečné zvážení místa a charakteru svatební hostiny. Pamatujte, že šaty na venkovní oslavu budou úplně jiné než ty na formální hostinu. Ideální šaty pro nevěstu na svatební hostinu by měly ladit s atmosférou oslavy.

Přehled šatů na svatební hostiny

Nasze propozycje

pixel